lørdag den 28. august 2010

Sensommer høst.


Det smukke sensommer vejr, var som skabt til at gå ud, for at få høstet nogle af de planter, som jeg skal bruge til at flette af når de er blevet tørre. Da vi har meget vand rundt omkring på grunden, har vi også en masse gule iris, dunhammer og græsser af forskellig slags. Det er tiden nu at få dem skåret ned, inden de visner af sig selv. Jeg har bredt dem ud inde i det rum som jeg tørre pil i. Her ligger de og tørre under luftige forhol. De skal vendes og så de tørrer jævnt.


Jeg fik skåret 4 store trillebør fulde, så holdt jeg for denne dag. Der er udsigt til 50 års fødselsdag og en nattevagt, så jeg økonomiserer lige lidt med energien. På min tur rundt på jorden, kunne jeg se at havtornbærrene er ved at være modne. De er blevet meget moderne i madlavning. De er prop fulde af vitaminer og er lidt besværlige at plukke. Måske jeg skulle se at få plukket til et par glas marmelade.Denne trold lå nede ved det bagerste vandhul, hvor han var væltet om kuld. Han er meget gammel og har stået i det skæld, som tidligere markerede, overgangen fra vores matrikel ind til den da værende nabomark, som vi nu selv ejer. Det har været et rigtig Heksen og Fyrtøjet træ.Runden sluttede af ovre i drivhuset, som ikke er blevet brugt ret meget denne sommer.  Jeg fandt et par modne figner på træet . Den ene spiste jeg prompte, den var sød, saftig og perfekt moden. Den anden af dem sansede jeg at tage et billede af, inden den røg samme vej. De bliver hurtigt for modne og bør spises lige fra træet. Det kan anbefales at tage er glas Portvin og lidt god ost til.

Der står også en kiwi i drivhuset, den har nu aldrig hverken blomstret, eller givet tegn på frugtsætning. Jeg ved ikke, om det er fordi der skal være to planter, for at frugtsætningen kan lade sig gøre. Den er frodig og får bare lov til at stå der.


3 kommentarer:

 1. Du har rigtigt været aktiv :-)) Hvem fylder rundt ?? Er det dig ??

  Ja sådan en frisk figen med ost og portvin er en superlækker dessert, og det står på planen een af de nærmeste dage, da jeg så at min tyrkiske grønthandler har nogel meget flotte figner i denne uge :-))

  SvarSlet
 2. Nej, det er ikke mig der fylder 50. Det er ved at være en del år siden. Jeg er tættere på¨de 60.
  Ja det er med at være over dem, altså fignerne, og så god portvin, mums det gider jeg godt.

  SvarSlet
 3. Åh ja - det minder mig om at jeg også hellere må gå i søen og få høstet donhamre og gule iris.
  Lyssiv er vist også tid. Dem plejer jeg at at samle når vi slår hø i tastum sø (den er tørlagt) Der plejer man at kunne samle hele favnfulde når det er skårlagt. Men det har jo ikke været vejr til hø længe.....

  SvarSlet