onsdag den 15. december 2010

Raw Food.

Ja det er nok den vej det går her i huset. Ikke at jeg ligefrem glæder mig til rå andesteg, flæskesteg, brunedekartofler ( hvordan det skal lade sig gøre at få sukkeret smeltet uden varme) Nå, men nu må vi se hvad det bliver til. Det er som jeg har læst mig til, blevet meget smart at indtage rå fødevarer. Ikke at jeg ikke har spist bunker af rå grøntsager, jo, jo såmænd. Det har jeg faktisk gjort siden jeg var barn, da jeg ikke kunne lide det grønne kogt, så fik jeg det råt.
Men and og flæskesteg, arggg... det huer mig ikke rigtigt. Alene at mangle duften, det er da kedeligt. Måske er vi heldige, Kim og jeg, vi er inviteret til Odense, hos Toke. Jeg håber så at han har et komfur der virker.

Her på Bolmerodet, har vi i lang tid levet med kun to fungerende gas blus, ud af fire. Alt bliver jo en vane. Timing siger den drevne husmor. Herre gud, tag dig dog sammen.
I går aftes havde jeg så lige rørt sammen til en dobbelt portion knækbrød, som
vi spiser i bunker. Tændte ovnen som larmer helt af h...... til, det har den altid gjort. Lyset  på betjeningsknappen var slukket, og ovnen klar til bagning. Ind med pladerne og så bare vente. Men der skete absolut intet, varmen udeblev og jeg blev ret irriteret. Fire plader med knækbrød, stod nu der og var ikke spor sprøde og lækre.  Så nu er det snart slut med varm mad her i hytten.
Elektrikeren komme i morgen formiddag, så håber jeg ikke, at han dødsdømmer ovnen.

I sin tid købet vi Voss Frontline, til gas på komfur og el til oven. Det skulle vi aldrig have gjort. Det ser meget pænt ud, men der er simpelthen ikke plads til mere end max. en gryde og en pande, da blussene sidder alt for tæt sammen. Så det der med de to blus, tja det har vel egentlig været sådan hele tiden. De to andre har bare kunne tændes.
Er der nogle af jer, som har erfaring med gasblus med en ordentlig afstand imellem de respektive blus. I værste fald skal det hele skiftes ud. Efter ikke forfærdeligt mange års brug. Det vil jeg være ked af, da jeg har et komfur som Kim har lavet. Det passer jo til de mål som Frontlinen har, hvilket nok er almindelig standard mål. Men lidt mere kogeplads ville være fint.

6 kommentarer:

 1. Hmmmmm...og jeg går ud fra det helst skal være næsten gratis.....for ellers er her et link til det komfur jeg kun kan drømme om...suk....

  http://www.lavprishvidevarer.dk/shop/smeg-gaskomfur-sx91vms-5-1863p.html

  Og NEJ NEJ NEJ Raw julemad duer bare ikke...

  SvarSlet
 2. Jeg har brugte : 1 Frontline ovn, 2 gasblus, 2 elplader, som I må få for en slik!Bare låne eventuelt?

  SvarSlet
 3. Jamen mange tak for budet Lone. Jeg ser lige hvad elektrikeren siger til situationen.

  Annette, ja man kan drømme kan man, heldigvis da. Tænk på dem som lever uden fantasi. Det må være kedeligt. Og det er da gratis fornøjelse.

  SvarSlet
 4. ok, bare mail, hvis det er, så kan vi se på det :-)

  SvarSlet
 5. Øv, altså og så lige op til jul. Jeg håber, at elektrikeren er i stand til at udvirke mirakler.

  SvarSlet