fredag den 11. marts 2011

Weekend fri.Det regner og blæser, men det er forår. Den sidste sne forsvinder nu, og det er dejligt. Da jeg var ude for at klippe nogle grene af, til at sætte i vaser, kunne jeg hører svanerne, som gik oppe bag ved skurvognen. De kævlede løs, vældig fornøjede med at æde naboens vinter grønt på marken. Der var ikke horder af svaner, så det er nok lige meget for bonden, om de æder lidt af det grønne, som jeg forøvrigt tror,  blot skal pløjes ned, når det bliver muligt at komme ud i marken.

  Det var som det fremgår, ikke let at få nogle gode billeder, da det både var gråt og svanerne var lidt langt ude og i bevægelse.Vandhullet oppe ved skurvognen, er det sted hvor der har været flest krebs de senere år. Dog måtte vi konstaterer, at sidste vinter gjorde et stort indhug i bestanden. Det var simpelthen for koldt og ikke mindst for mørket i alt for lang tid. Sneen lå oven på isen i flere måneder og det kunne krebsene ikke lide. Vi fik suppleret med nogle nye sidste år, og håber så at de har klaret sig, så der er gang i krebselivet, når det bliver lidt varmere. Isen er så småt ved at smelte og der vil så være mulighed for at ænder og gæs, svaner og hejre slår sig ned der. Hejren er ikke så velkommen, den snupper krebsene. Svanerne roder i bunden, så det bliver helt plumret og så tager de også noget af det grønne, som krebsene skal leve af. Gæs ville jeg syntes var hyggeligt at have hele sommere, med samt deres gæslinger. Det er helt klart en af de smukkeste fugle, sammen med agerhønen. Når vi taler om sådant vildt.
Det føles nærmest som om jeg skal have ferie, bare fordi jeg har fri i denne weekend. Det er herligt. Jeg glæder mig til selskabelighed med gode venner, både lørdag og søndag aften.

Nu er der dømt fyraften, jeg har været i bevægelse siden kl. 06 i morges, så nu må det være nok.

God weekend derude.

5 kommentarer:

 1. I lige måde...dejlige billeder!

  SvarSlet
 2. Og fortsat god week-end til dig og dine:-) Stemningsfulde billeder:-)

  SvarSlet
 3. Hav en rigtig god weekend...du har da vist fortjent en fri weekend...

  SvarSlet
 4. Det er da fine billeder af Sangsvanerne, synes jeg. De har "en dejlig lyd".

  SvarSlet
 5. Forårstegnene er sikre nok, og selv om det ser gråt og kedeligt ud, så er der lyspunkter rundt omkring. Mine er først og fremmest i form af vintergækker, der myldrer frem alle vegne i haven - og så solsorten, der ufortrødent synger sin aftensang... ;-)

  SvarSlet