søndag den 13. marts 2011

Krise i det lille hjem...

Jo ganske rigtigt, lad os få svesken på disken. Der er krise her på Bolmerodet. Vi har nu i et par dage drøftet hvad vi gør ved hele denne situation. Kim er dybt berørt, og jeg kan da helt klart se at det er et problem, som kan gå hen og give rigtig meget tid ved kalender og sammenføring af samme. Dette har vi tidligere, nærmere for ca. 3 år siden, brugt meget tid på. Nu er vi der så igen. Vi betragter os selv som fornuftige, voksne mennesker. Vi er klar over at vi lige så godt kan tage beslutningen nu. Det er helt klart sværest for Kim, tanken om ikke at have den gamle "postmand per" bil, altså hans gamle serie 3 veteran Landrover stående ude på gårdspladsen, det er ikke noget man sådan bare trækker på skuldrene af og så videre. Næ, det er intet mindre end en katastrofe. Motoren skal have så stor en omgang, så det overstiger hvad Kim selv kan kaste sig ud i. Hans mekaniker viden er trods alt begrænset. At få en mekaniker til at reparerer på den vil blive for dyrt.Nu er vi så der henne at, denne gamle tidligere post bil fra Schweiz, må sælges til et godt og trygt hjem, hvor der er en som er bidt af gamle veteranbiler Land Rover, som  er i stand til selv at gå og rode med "kassen"

Tilstanden af ovennævnte køretøj, førte os så til Nyborg i går. Ja vi skulle faktisk til Svendborg, men hvad, et smut omkring Nyborg først, hvad skulle det gøre, benzin er jo nærmest noget vi får i nakken til ingen penge, sådan som verdens situationen er lige nu.  Men altså der holder en LR som er til salg. Endnu en gammel bil, at trækkes med, dog mere isoleret og af lidt yngre dato. TDI motor, gear kasse som er forholdsvis ny og så en snabel på siden, så man ikke kan drukne, ved store vandmængder som skal forceres.  Den ser ok ud og den vil i morgen blive kigget yderligere efter i sømmene. Den er faktisk med servo og dette gør at jeg vil kunne holde ud at kører i den også. Vi får se hvad vi gør. Den gamle "Postmand" er sat til salg og Kim har drukket et par grav øl over den. Sådan er livet, indimellem hårdt, især ved mænd.
 På turen fra Nyborg til Svendborg, kørte vi bl. a. forbi Ørbæklunde, som lå vældig flot, der lige midt på marken. Det emmer af en helt anden tid.

Da vi havde god tid inden vi skulle mødes med gode venner, hos gode venner, gik vi en tur på havnen i Svendborg. Det er en meget levende havn, man fornemmer at den faktisk stadigvæk bruges som havn. Rigtig mange andre havne, har forvandlet sig til alen lange lejlighedskomplekser, som virker enormt kedelige, i al deres ensartethed. Hvis man dog så bare havde bevaret hovedparten af de gamle havnebygninger, så ville det se helt anderledes ud. Jeg er betaget af de mange store bygninger, som har små mærkelige huse, på husene. Rør og stiger som fører, jeg ved ikke hvor hen. Alt dette går tabt i det nye glatte og polerede byggeri.
Der lå en masse skibe i havnen og det flotte Georg Stage lå på bedding.
Det gav bl.a. masteflimmer på vandoverfladen.God søndag.

5 kommentarer:

 1. Flotte billeder, ærgerligt med dytten....der bor jo en "Landrovernørd" på hjørnet af min vej (undskyld Bo)....jeg tror han både køber og sælger og reparerer, så meget helbredet kan holde til :-)

  SvarSlet
 2. Lavendel: Bo er en af LR vennerne. Kim skal ud for at drøfte den "nye" investering, med Bo i morgen.Vi kommer af og til på Agernæs.

  SvarSlet
 3. Indskyder så lige, at det ikke kun er mænd der har det sådan (lidt pigefornærmet kan man altid blive). Forstår ham for den er fisme fin den der bil. Går selv og ønsker mig hemmeligt en landrover, men min økonomi, manglende evne til reparationer og mit miljøhjerte gør, at jeg ikke gør noget ved det, før jeg bor på mindst en 2-længet gård. Suk.

  SvarSlet
 4. Prophecy: Ja de er så charmerende de biler. De gamle er billige at have. Miljø, ja det skal man ikke tænke så meget på, med sådan en bil. Den kører ikke 25 km på literen. Men heller ikke kun 5. Drop det der med den 2-længede gård. tænk på alt det arbejde, alle de håndværkere, der er med sådan et sted. Rep. af LR man kan jo gå på "kursus" i rep. hos Bo, næsten naboen.

  SvarSlet
 5. Jeg føler med jer , det er ganske svært at sige farvel til en gamle kær bil som har fulgt en i tykt og tyndt . Jeg husker ganske tydelig som det var i går da vi måtte sige farvel til en gammel toyota landcursier hj60 . De gamle biler har sjæl det ganske vist . Håber i bliver glade for den nye . Smukke billeder.

  SvarSlet