søndag den 26. juni 2011

Hyldemarmelade.


Hvis ikke du allerede har prøvet at lave Hyldeblomstmarmelade, af det mums som bliver tilovers når Hyldeblomstsaften er siet fra, så kan jeg stærkt anbefale dig at gøre det. Det smager himmelsk og skulle efter min ældste søns udsagn, smage helt vidunderligt, i forbindelse med noget med flødeskum/fløde til. F.eks. pandekager med flødeskum og hyldemarmelade. Jeg selv er ret vil med dette, måske lidt specielle marmelade, til oste af forskellig slags.
Jeg laver saft og marmelade efter nogenlunde denne opskrift.

5 kommentarer:

 1. Jeg har sneget mig, som katten om den varme grød, rundt om det med hjemmegjort hyldeblomstsaft, men måske er det nu, det skal være, for ideen om hyldeblomstsyltetøj af mumset tiltaler mig. Meget.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige smakt på sagerne, herligt. Jeg var ved at glemme at det var over ilden, men det er nærmest karameliseret. Det jeg lavede sidste år, var knap så indkogt. Begge dele dog dejligt.Her hos mig er hylden ved at være afblomstret.

  SvarSlet
 3. hej Anne !

  vi har lavet to omgange hyldedrik og vi havde faktisk planer om at lave marmelade af resterne, men fik det desværre ikke gjort...og vi glemte at sætte det i køleskabet, så vi kunne gøre det dagen efter..næ vi var simpelthen for trætte og så smuttede det..men det ville nemlig være så fint at kunne bruge så meget af de rent faktisk gratis blomster til at lave saften for at udnytte det så meget det kan...men det lyder lækkert når du fortæller og det med flødeskumog panderkager tiltaler mig meget...
  her er hyldeblomsterne stadig i blomst, men knapt så overdådigt som for en uge siden...så det er nok også ved at være på retur...men utroligt smukt at se på de blomstrende hyldeblomster i solens skær særligt op mod en blågrå himmel...
  Men næste år vil jeg helt sikkert huske det...

  venligst Anita

  SvarSlet
 4. Det er endnu ikke lykkes mig at finde et sted hernede, hvor der vokser hyldebær, uden at stedet ligger nær en befærdet vej.

  Men jeg husker engang for mange år siden (mindst 30), at jeg ville prøve at lave hyldeblomst saft, projektet måtte opgives, idet der bredte sig en stank over hele huset ☺.

  Sikken en fest, I havde fået stablet på benene, med plads til både unge og ældre.

  SvarSlet
 5. Det har jeg aldrig prøvet...men det vil jeg da gøre... Jeg tror lige det kunne være noget jeg ville elske! God sommertirsdag til dig

  SvarSlet