mandag den 21. november 2011

Der bliver kamp om skraldespanden.


 Når jeg afholder pile flette kurser, har jeg den store fornøjelse at møde mange forskellige mennesker. I just forgangne  weekend holdt jeg kursus, i mit absolut favorit lokale, når der er tale om at afholde kurser uden for mit eget værksted. Det gamle træværksted i Ullerslev Husflid.
Her kom Birthe Krabek, tilbage for at flette endnu en kurv. I løbet af sådanne dage får vi sommetider vendt dette og hint. Denne gang fandt jeg ud af at Birthe brænder rigtig meget for, at vi skal forskønne vore omgivelser. Der i kan jeg kun være enig. Hvis der er grimt, er der ingen grund til at gøre sig umage med at holde ting/bygninger eller uderum ved lige, eller endda forskønne dem.

Birthe har lavet  stickers til bl.a. at sætte på vores skraldespande. De er så flotte og muntre, at det bør være en obligatorisk ting, at vi alle får udsmykket vores skraldespande og containere, alt efter hvad man nu bruger. Tænk hvis vi alle havde så smukke "spande" hvilken fornøjelse ville det ikke også være for renovations folkene, at komme for at tømme dem, jeg er sikker på at de ville blive glade for et sådant tiltag.
Der er mange forskellige motiver, hvad enten man er til blomster, æbler eller et motiv af maleren Agnete Blum.

Jeg vil undersøge, om det er ok at sætte en stickers på vores "spand" her på Nordfyn. Der er nok nogle regler, det er der jo meget her i landet, som siger at man skal have tilladelse til at påklistre en sådan munter stickers. Ikke at den vel vil generer nogle, tvært imod, men der er regler, sådan er det.
Dette er simpelthen årets julegave ide til  skraldespanden og renovatins folkene.
Kig derind og lad jer inspirerer til at få hele gaden/kvarteret muntret op. 

5 kommentarer:

 1. Da ellers en god ide at forskønne containere og skraldespande lidt...det hele behøver da ikke være så kedeligt. Mon ikke det er "tilladt" at sætte sådan en sticker på??

  SvarSlet
 2. Birthe som har designet og sælger, de flotte stickers, mener at det kun er ok, hvis man selv ejer sin skraldespand. Ellers skal man spørge om det er ok hos renovationsfirmaet, hvis det er dem som ejer spanden. Det kan jo også være ens kommune.

  SvarSlet
 3. Hej Anne .. tak for den fine anmeldelse.. Håber der er nogen der får lyst til at sætte på eller give som julegave..

  Håber du snart får ordnet flimmeren.. så du kna løbe op ad trappen igen..

  SvarSlet
 4. Ja ja ja .. Jeg har nu talt med den første i Nordfyns kommune.
  En god idé, men det er kommunen der ejer spandene, og det er meget besværligt, da kommunen vasker spandene og bytter rundt.. så ideen er god og vil forskønne landskabet, men desværre ikke til at gennemføre med den nuværende politiske beslutning.
  mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 5. Men formanden for det politiske udvalg synes straks, at man kan sætte på, dog tager han en ansøgning fra mig med til udvalgsmøde..
  I dag har jeg fanget en politiker på det ene ben.. hi det er sjov.

  SvarSlet