onsdag den 28. marts 2012

De parer sig lige for øjnene af os.

Ja der er jo nok nogle som tænker, at nu går hun da for vidt. Men nej det er så ganske rigtigt,  og så her ude på landet, hvor moralen jo som bekendt er MEGET højere en i byerne. Egentlig troede jeg det var løgn, da Kim fortalte at der var kø for at komme til. Faktisk er det sådan, at hunnerne sommetider dør af hele hurlumhejet.Der lægges æg i lange baner, de fineste små sorte perler på snor. Der er kilometer vis af dem, og erfaringen er, at der kommer så mange små tudser og frøer, så vi skal passe på hvor vi træder, når først de som overlever, kommer på land.


Der er rigeligt  selv om andre skulle få et måltid. Ørrederne vil helt sikker mæske sig og når krebsene vågner, ja hvem ved, så ryger der nok også nogle haletudser. Men lige nu sover krebsene stadigvæk. Hejren er i fuld sving her omkring de forskellige vandhuller. Jeg håber bare den har så meget respekt for den gås, som ligger på rede i vandhullet her uden for stuen, så den ikke kommer til de gæslinger som forhåbentlig kommer om et par uger.

2 kommentarer:

  1. Ja, de er godt nok produktive de frøer. Her har der været gang i kocerten om aftenen og morgenen i snart mange uger. Sikke fine perlekæder du viser :-)

    SvarSlet
  2. Ja det er lige det de gør de små bæster...her er der frøer og tudser alle vegne og bækken er fyldt med æg og lige om lidt masser af haletudser...God påske til dig!

    SvarSlet