fredag den 22. juni 2012

Hyldemarmelade og hane solidaritet.


Hylden har været i blomst her i den sidste uge, og jeg har lavet to hold Hyldeblomstsaft. Der af følger så det aller bedste, nemlig Hyldeblomst/citron marmeladen. Jeg er vild med både duft og smag. Det er noget af det mest sommerlige. Jeg har lavet denne marmelade i en del år, efter at have fundet opskriften  hos Camilla Plum. Fryseren holder nu saften frisk og marmeladen forsvinder ret hurtigt. Det smager fantastisk i samspil med flødeskum til kage eller is.


Det er let at lave, for det er der jo allerede, altså når saften er siet fra. Vej "Mumset" af og tilsæt så 200gr. sukker mindre end der er "Mums" ( ellers bliver det for sødt til mig ). Jeg koger det lidt, og bruger så min stavblender til, at findele marmeladen med. Lad simre til det bliver blankt i farven, hvis man kan sige sådan. Hæld på glas og himlen vil åbne sig, når du sætter dig med et stykke godt brød eller det god hjemmebagte knækbrød, nu med Hyldemarmelade.Bare for lige at holde en opdatering på mit dyrehold, så er Juliana stadigvæk liggende på sine æg. Driva - Dan har som tidligere bemærket, raget en mindre depression til sig.  Han keder sig så det vil noget. Juliana er utrolig trofast med sin rugning og Driva-Dan har ikke en chance. Han har nu valgt at være solidarisk med fruen ( eller også er han bare desparat ) han ligger simpelthen i indgangen eller udgangen om man vil, så hun på ingen måde kan smutte forbi ham, hvis hun mod forventning skulle lette gumpen fra æggene.God weekend til jer som har en sådan fri. 

1 kommentar:

  1. Han er en værre en ham Driva Dan der...han håber snart huner færdig med det rugeri der så han kan "komme til" igen... glædelig midsommeraften til dig!

    SvarSlet