lørdag den 22. marts 2014

Langskive eller kortskive ?

Der findes kortskiver og langskiver. Selvfølgelig vil der altid være undtagelser. Sådan er det jo. Det kommer helt an på den facon vi taler ud fra. Hvilken ende der skæres fra, om der i det hele taget kun skæres fra en ende, eller om man er begyndt i dem begge. Man vil altid, alt efter facon, arbejde sig fra kortskive til langskive, derefter igen gå mod kortskive. Det kommer også an på, hvor sulten man er eller om man er mest til at holde den slanke linie. Underligt udtryk, forøvrigt, den slanke linine. Det lyder enormt tyndt, nærmest anoriktisk. Ret kedeligt faktisk.


 Undtaget er vel formbrødet, som er sådan ca. lige stort uanset hvor på brødet man er.

Måske er der nogle som undre sig over, hvor jeg dog vil hen med den her snak om lang-og kortskiver. Alene ordene, lang- og kortskiver, hvad kommer det nu fra. Ja det skal jeg da fortælle jer. Det kommer af at vi her i huset ( Kim, min mand og jeg) er enormt lette til at lade os forlokke.

Ikke mindst af det ny bagte brød og evt. varm cacao. På brødet skal der tykt smør, som vi i almindelighed forsager. Her er det så at ens stanhaftighed kommer ind i billedet "skal du have en lang- eller kortskive med tandsmør" til din varme cacao. Så er man selv lidt spændt på, hvilket svar der kommer. Har han/hun rygrad til at sige kortskive. Som regel ikke, eller helt ærligt aldrig.
Sådan er der så meget ude i de små hjem, som man kan tale om, diskuterer eller lade sig forlokke af. Ting som andre muligvis vil undre sig over.

God weekend med eller uden tandsmør

6 kommentarer:

 1. Ja det kender vi godt. Måske er det fordi vi ikke selv holder formerne ;-)

  Tusind tak for hilsnen på min blog. Jeg har aldrig prøvet en vinde, men det lyder lokkende.

  Jeg har planer om at flette et pilehegn i haven. Hvor langt skal der være mellem stolperne?, og hvor kan du anbefale, at vi køber pilen?

  SvarSlet
 2. Det kommer an på hvor tyk pil du vil flette af. Hvor højt det skal være. Stolpernes tykkelse er også afhængig af højden. Lad mig lige vide lidt om dette.
  Vindepinden blev i gamle dage brugt som kærestegaver, når man friede til kæresten, lige som vævespjæld og den slags. De findes nok oftest som antikke, men jeg har tit tænkt, at en trædrejer burde lave sådane, i disse strikke tider. Jeg kan jo tage en med, når jeg til efteråret skal til Ullerslev. Din far kan så se den. Han kan uden besvær lave sådan en, er jeg sikker på.

  SvarSlet
 3. Vi har forstillet os omkring en meter i højden. Vi har nogle stolper der er 5 cm i diameter. Kan de bruges

  SvarSlet
 4. Ja, når det kun drejer sig om en højde på 1 m, er det ok. Lav en afstand på ca. 25- 30 cm. Jeg har stadigvæk pil som står på roden. De er velegnede til hegn. I skal selv høste dem, så de koster ikke noget. Prøv at gå på biblioteket og spørg efter min bog : Pilflet i haver og uderum. Jeg har et hegn ved vores bålplads, det kunne måske være sådan noget i tænker på.

  SvarSlet
 5. Så fik jeg fat i din bog på biblioteket. Det er lige nøjagtig, sådan et hegn vi kunne bruge til at adskille urtehaven og legepladsen. Det lyder fantastisk, at vi kan høste pil hos dig. Jeg vender lige tilbage, når jeg har fået styr på kalenderen. Det bliver i hvert fald ikke på lørdag eller søndag, for der er udstilling i husflidsskolen.

  SvarSlet
 6. Bare ring til mig, så aftaler vi nærmere.

  SvarSlet