mandag den 23. juni 2014

Jordbær med peber.

Jeg havde faktisk glemt det, det med at kombinerer jordbær og peber. En veninden gjorde opmærksom på, at denne kombination var god. Særlig hvis det er god peber. Et lille nip af vanillien til er også fint.


Da jeg var til Bondens Marked på Brandbygegaard, købte jeg røget salt med tang. Manden som solgte det, har jeg glemt navnet på, men han sagde at kombinationen af det røgede tangsalt/jordbær  var god. Det prøvede jeg så, da jeg kom hjem. Det var fantastisk. Ikke mindre fantastisk var denne salt, på den lækre frisk ost af ged, erhvervet på samme marked. Himmelsk.

Nå, men vores glas med tangsalt levede ikke længe. Ca. 2 timer. Så tabte Kim det på terrassen, som er belagt med brosten. Det var så det. Fandens.

Tangsalt er nok ikke så let at få fat i, måske hed stedet som laver det Nordisk Tangsalt, men er ikke sikker. Peber fås i mange variationer, så prøv med vanilia af en god slags og så peber. Blot en antydning. Det er godt.

Glædelig Sct. Hans.

4 kommentarer:

 1. Jordbær og peber, der har jeg aldrig hørt om. Det lyder i mine ører som en mærkelig blanding, men man er jo før blevet positivt overrasket ;-)

  SvarSlet
 2. Du vil helt sikkert blive overrasket, til den gode side. Både med peber og røgettang salt. Det lille nip vanillie, er nok mere foreneligt for de fleste.

  SvarSlet
 3. Nordisk Tangsalt lyder rigtigt. Jeg var også lige forbi uden dog at købe noget.
  Madagascar kunne være spændende at besøge. Måske min næste vintertur?

  SvarSlet
 4. Ja farmer, for dig er det vel vinter der er ferie tid. Når ellers vejret her hjemme er som "rigtig" dansk somme, altså sådan både dette og hint, så er der ikke grund til at drage af landet. Fornuftift nok at trække væk når den mørke tid kommer. Så kan man lidt igen. Mit kendskab til Madagascar er lig peber, men der er sikkert smukt og noget må der vel dyrkes, der ud over. Så jo, det er måske ikke noget dårligt valg.

  SvarSlet