fredag den 14. november 2014

Jeg drager mod nord.

Dagen i dag byder på en længere kører tur. Nærmere Vendsyssel. Helt nøjagtigt Hjørring. Jamen hvad skal hun nu der, kunne du måske undre dig over. Er hun da ikke fra Fyn. Det kan jeg ikke nægte, jeg er øbo, dog med "klapper" både mod vest og øst, så føles ikke så øagtigt.Trods min nye tilstand som efterlønsmodtager ( sikke da et ord ) har jeg fortsat nogle kurser i forskelligt regi. I denne omgang er det Vendsyssel Husflidsforening, jeg skal have fornøjelsen af at besøge. 11 kursister er der tilmeldt, så det er et stort hold. Når jeg underviser her hjemme i mit eget værksted, har jeg ofte kun det halve. Men der er det jo også suverænt mig der bestemmer hvor mange et hold består af. Det er noget andet med foreninger, som jo får offentligt tilskud.


Der skal selvfølgelig flettes kurve og hvis ikke min erfaring slår helt fejl, vil der blive snakket og udvekslet ideer, til fletteri og så meget andet. Det er tit  mennesker som helst skal have fingrene i alt muligt, derfor får jeg som underviser også indsigt i områder, som jeg måske ikke ved noget særligt om. Det er altid sjovt at blive klogere.


Turen går så tilbage sent i morgen eftermiddag. Det tager lidt tid at tilbagelægge de 300 km, hver vej. Jeg er jo kørtende i den gamle Land Rover, som kun lige kan holde trit med lastbilerne i hastighed. Tilgengæld er den charmerende.

God weekend til jer alle.

5 kommentarer:

 1. Go tur nordpå. Kender nogen heldige der skal på kursus :-)
  Jeg skal "bare" til YWL-træf (ja det betyder jule-træf i vores kreds) endnu har jeg ikke bestemt hvad jeg skal flette.
  Måske din smukke kurv bliver min inspiration til imorgen :-)

  SvarSlet
 2. Tak Hanne. Det er jo en meget gedigen kurv, jeg holder meget af de stramme former og det tætte fletværk. Ender altid med en masse stager. God wewekend og fornøjelse med jule træffet.

  SvarSlet
 3. Heisann!
  Et sånt kurs kunne jeg godt ha tenkt meg å delta på.... har liggende en adresse til en side jeg ble helt betatt av, dvs jeg ble betatt av kurvene.
  http://gyldenlakk.blogspot.com/2010/12/juletradisjoner.html
  Når min etterlønstid kommer, melder jeg meg på kurs hos deg!!!!
  Ha go´ukeslutt!

  SvarSlet
 4. Ti hi, jeg kom til at tænke på den Land Rover, jeg selv havde. Der var indbygget swimmingpool bagi, fordi den tog vand ind, der samlede sig i bagagerummet... Min fod blev kogt, fordi varmesystemet ikke virkede... men jeg elskede den bil. Hvor ER det en smuk kurv, du viser. Jeg har "noget" med kurve... :-)

  SvarSlet
 5. Ja Mia, Land Rover kørsel er en livsstil, mere end stabil transport. De kan dog ret let fikses, med lidt ståltråd eller tomme dåser. Varmen virkede der op. På hjemturen var det så sket med det. Men jakken på, kaninen om halsen og hætten op. Varm kaffe, så går også det.

  SvarSlet